Η καμήλα

Ενότητα

ΣΤ Δημοτικού
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
Ιανουάριος
3 αρχεία
Ελισάβετ Ζαρολιάγκη

Περιγραφή

Για ένα ταξίδι σε μακρινά μέρη αναχωρούμε και σε αυτό το μάθημα. Θα ανέβουμε στην πλάτη μιας καμήλας και θα περιπλανηθούμε στην αρχαία Ελλάδα! Εκεί θα εξοικειωθούμε με τα λόγια αχώριστα μόρια και θα μάθουμε πολλές σύνθετες λέξεις! Λοιπόν ποιος θα κάτσει ανάμεσα στους … ύβους της καμήλας μας;

Αρχεία

Η καμήλα
1,60 €
0,80 €

Η καμήλα

Τα Αρχαία Ελληνικά της Στ΄ Δημοτικού στηρίξουν τις καμήλες της ερήμου και δημοσιοποιούν μύθο του Αισώπου αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτές! Τις διδάσκουν την ετυμολογία του αρχαίου ρήματος «εκλαμβάνω», τις μαθαίνουν να κλίνουν ουσιαστικά στη Β΄ κλίση της Αρχαίας Ελληνικής και τις εκπαιδεύουν να αναγνωρίζουν τη «δοτική» πτώση τόσο στην Αρχαία όσο και στη Νέα Ελληνική γλώσσα. Με τη σειρά τους, οι καμήλες του φυλλαδίου μας μάς γνωστοποιούν το άτυχο τέλος του Αισώπου και μας διαβάζουν απόσπασμα από το αξιολάτρευτο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Η θαυμαστή καμήλα». Με ένα μολύβι μόνο, η Aishah και η Fadilah σκιτσογραφούν σε πίνακα την ιστορία τους, την ξετυλίγουν πάνω σε παλιό φιλμ φωτογράφου και την περπατούν στην πλάτη μιας συναδέλφου τους «StreetView καμήλας» που εργάζεται, τα τελευταία χρόνια, αποκλειστικά για το Google.

Η καμήλα
1,60 €
0,80 €

Η καμήλα

Οι απαντήσεις των ασκήσεων και οι οδηγίες προς τον/ την εκπαιδευτικό.

Η καμήλα
1,60 €
0,80 €

Η καμήλα

Ένας βεδουίνος καμηλιέρης καταφτάνει στην Teacherland και για χάρη των Αρχαίων της Έκτης μας αφηγείται την ιστορία του, ενώ ένας αστυνομικός παλεύει να συλλάβει μια περιπλανώμενη καμήλα που έχει σκορπίσει τον τρόμο στην πόλη. Η σύλληψη και η απολογία της καμήλας ραγίζει καρδιές κάπου ανάμεσα στα λόγια αχώριστα μόρια και στις σύνθετες λέξεις των διαφανειών της ενότητας.