Η γρια και ο γιατρός

Ενότητα

ΣΤ Δημοτικού
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
Δεκέμβριος
3 αρχεία
Ελισάβετ Ζαρολιάγκη

Περιγραφή

Μήπως τελευταία έχει εξασθενήσει η όρασή σας; Μήπως δε βλέπετε καθαρά τα αντικείμενα του σπιτιού σας; Ο γιατρός του μύθου των Αρχαίων Ελληνικών της Στ΄ Δημοτικού γιατρεύει αποτελεσματικά τους ασθενείς του και τα κάνει όλα … «αόρατα»! Κλείστε τα μάτια σας και αφεθείτε στις θεραπευτικές του ιδιότητες … άλλος για τον καλό γιατρό;

Αρχεία

Η γρια και ο γιατρός
1,60 €
0,80 €

Η γρια και ο γιατρός

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον μύθο του Αισώπου μαθαίνουμε να συγγράφουμε αγορεύσεις δικαστηρίων και να ετυμολογούμε τη λέξη «αλοιφή» βελτιώνοντας την ορθογραφία μας! Παράλληλα, παίζουμε με τα Αρχαία Ελληνικά συνώνυμα ρήματα «βλέπω», «ορώ» και «θεώμαι» και διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στην «ενέργεια/ κατάσταση» και το «αποτέλεσμα» αυτής. Συγχρόνως, θηλυκά ουσιαστικά Α΄ κλίσης της Αρχαίας Ελληνικής ζωντανεύουν μπροστά μας, μαζί με αρκετές δυνατότητες «μεταγραφής» του μύθου μας σε άλλες μορφές τέχνης, όπως κόμικς, κινούμενο σχέδιο, μουσική διάδραση, θέατρο και ζωγραφική-σκιτσογραφία.

Η γρια και ο γιατρός
1,60 €
0,80 €

Η γρια και ο γιατρός

Οι απαντήσεις των ασκήσεων και οι οδηγίες προς τον/ την εκπαιδευτικό.

Η γρια και ο γιατρός
1,60 €
0,80 €

Η γρια και ο γιατρός

Στις 12 διαφάνειες της προβολής, θα βρούμε εικαστικό υλικό για να εμπλουτίσουμε τη διδασκαλίας μας. Ακόμη, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό τέλος στο μύθο μας, ενώ ο γιατρός της ιστορίας μας θα κολλά γραμματόσημα του Αισώπου παντού… Τέλος, θα εντρυφήσουμε στη θεωρία του «μακρινού ξαδέλφου» και θα παίξουμε με τις αρχαίες λέξεις του κειμένου μας.